مـنــتدى أصــدقــــــاء فــــلــفـــل
اهلا بك ضيفنا الكريم. يرجى تسجيل الدخول
او إن لم يكن لديك حساب لدينا يمكنك التسجيل فى المنتدى


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

مـنــتدى أصــدقــــــاء فــــلــفـــل
اهلا بك ضيفنا الكريم. يرجى تسجيل الدخول
او إن لم يكن لديك حساب لدينا يمكنك التسجيل فى المنتدى
مـنــتدى أصــدقــــــاء فــــلــفـــل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
مـنــتدى أصــدقــــــاء فــــلــفـــل

مــنـــتــــدى اصـــدقـــــاء فـــــلـــفــــل

تصويت

ما رأيك فى المنتدى ؟؟

عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_rcap0%عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_lcap 0% [ 0 ]
عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_rcap24%عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_lcap 24% [ 11 ]
عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_rcap16%عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_lcap 16% [ 7 ]
عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_rcap22%عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_lcap 22% [ 10 ]
عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_rcap38%عضو فى المطبخ مع سمسمه Vote_lcap 38% [ 17 ]

مجموع عدد الأصوات : 45


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

عضو فى المطبخ مع سمسمه

+2
سمسمه
mara
6 مشترك

اذهب الى الأسفل  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

mara

mara


السلام عليكم
انا خلصت الاكل من زمان اوى وسبتكم تاكلوا على راحتكم
والنهارده قررت استريح بقا واسلم اداره المطبح لحد تانى بس لازم يكون شيف محترف
اختار مين


مين









































































سمسمه

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

يا زين ما اختارتى يا مارا


انا فاشلة جدا فى المطبخ ربنا يستر عليكو بقى

????


زائر

هههههههههههههه

الله يستر

LbooSH

LbooSH

يلا يا سمسمة هزي كتافك بقا وأطبخيلنا أكلة حلو فيها شوكولا يا ريت

????


زائر

هههههههههه ما بظن فيها تعمل شغلتين بنفس الوقت

يعني اما بتهز كتافها او بتطبخ

انا بفضل تهز كتافها

بلا ما يصيرلي شي بعد ما آكل

هيي اعترفت انها ما بتعرف تطبخ انا ما دخلني

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه


كلامك صح يا هيام ماينفعش اهز كتفى واطبخ اختارى حاجة وحدة يا لبوش

كمان يا ست لبوش هانم هو فى اكلة فيها شوكولا انا اعرف ان فى حلويات بالشوكولا لكن اكل لالا

LbooSH

LbooSH

إنتي مش شاطرة غير بالرغي منك لله حنجوزك إزاي ؟؟ وإنتي متعرفيش تعملي حاجة

lonely

lonely

خلااااااااااص يا بنات بلاش فوضى ومفيش داعى تحرجو البت اكتر من كده هههههههه

يلا يا شطوره انتى وذوقك ورينا هتقدميلنا ايه من ايديكى

ربنا يكون معاكى ومعانا ههههههههههههه

????


زائر

جوعاااااااااااااااانه بدي اكل

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

انا عاااااااااااااايز بسله باللحمه




Basketball انا عاااااااااااااايز بسله باللحمه




Basketball انا عاااااااااااااايز بسله باللحمه




Basketball انا عاااااااااااااايز بسله باللحمه




Basketball

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه


على فكرة يا جماعه انا بهرج معاكم دة انا استاذة فى الطبيخ وليا كتاب فى السوق اسمة كتاب ابله سمسمه

وبعدين يا لبوش اللى عايز يتجوزنى اذا كان عاجبة

انتى بقى يا لونلى شوفى عايزة تاكلى اية وانا اعملهولك

بيكسى حبيبة قلبى جعانة ممكن تاكلى فى بيتكم او هاتى دليفرى احنا مش فتحنها هنا سبييل

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

فلفل خلاص متعيطش هعملك بسلة باللحمة ولا تزعل

وهقولك الطريقة بالظبط

احنا طبعا هنروح السوق او السوبر ماركت

فى بسلة بقشرها وبسلة جاهزة

نشوف الكيلو بكام ونشترى البسلة نروح البيت لو بقشرها نفرفتها ونغسلها


بعد كدة نجيب بصلة نقطعها تقطيع ونحمرها فى السمن بعد كدة نجيب اللحمة ونحطها تتشوح مع البصل شوية ونحط جزر مبشور واو مقطع ونسيبهم على النار يتشوحو مع التقليب

بعد كدة نجيب عصير الطماطم ونضيفه ونحط الملح والفلفل ونسيب الطماطم مع اللحمة لحد ما تتسبك بعد كدة بنضيف البسلة ونقلبهم ونضيف مية ونسيب البسلة على النار لحد ما نلاقيها استوت


وبالهنا والشفا

كتاب ابلة سمسمة صفحة 27

midooo_675

midooo_675

يازين ما اخترتى يا مارا

انا هستاذنكوا واروح احجز سرير فى قسم الغسيل المعوى

lonely

lonely

اوك يا سمسمه انا بجد جعانه اووووووووووى
وبعدين انا طالبه مغتربه وعايشه لوحدى بعيد عن الى يعنى لازم اطلب زى ما انا عاوزه هههههههه

انا عايزه


انا عايزه

ممممم طيب مكرونة بالباشميل

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

بس كدة يا لونلى من عنيا هعملك مكرونة بشاميل بش هغشها بصراحة عمرى ما عملتها مش بعرف بس ححاول


المكرونة البشاميل

1 كيلو مكرونة مقصوصة
ماء لسلق المكرونة
بهارات (ملح / فلفل اسود/ سمن)
نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة كبيرة

2 حبة طماطم متوسطة دى اختيارى


- للبشاميل :
كوب سمن نباتي
2 ملعقة دقيق أبيض
ملح و فلفل أسود
2 كوب حليب سائل
صينية مستطيلة

او نجيب بشاميل جاهز ونريح نفسنا


الطريقة:

- نحمر البصل شوية صغير جدا او بلاش تحمير عادى نضيف اللحمة المفرومة مع الاستمرار بالتقليب حتى تأخذ اللحمة لونها ثم نضيف البهارات و الطماطم و تقلب وتترك على نار هادئة الى أن تستوي .
- نضع الماء في حله لسلق المكرونة .
- لعمل البشاميل :
- نقوم بتسييح السمن على النار ثم نضيف الدقيق مع التحريك المستمر حتى يأخد لون أبيض و ليس أصفر .
- نرفع الحلة من على النار و نضيف الحليب مع التحريك المستمر حتى يختلط جيدا نرفعه على النار ليزيد قوامة و نضيف التوابل, يجب ان يكون الحليب دافئ .
- نجهز الصينية ونضع بها طبقة رقيقة من البشاميل .
- نصفي المكرونة من الماء ثم بنخلط شوية بشاميل مع المكرونةثم نضع نصف كمية المكرونة فوق البيشاميل ثم نضيف اللحمة ثم طبقة أخرى من المكرونة ثم البشاميل .
- نضع من فوق البشاميل صفار بيضة ممزوجة بقليل من الملح .
- نضع الصينية في الفرن على 180 درجة مئوية لمدة 45 دقيقة ثم على الوجة الاعلى حتى يأخذ لون ذهبي و تقدم ساخنة .

????


زائر

مليش نفس اكل

زعلانة

midooo_675

midooo_675

pixy كتب:
مليش نفس اكل

زعلانة



زعلانه ولا مش واثقه فى طبيخ سمسمه
تفرق

lonely

lonely

تسلم ايديكى يا سمسمه

mara

mara


مساؤ سكر يا سماسم
منور المطبخ ياقمر
انا ياستى عامله رجيم قاسى اوى وعلشان كده اكلتى ضعيفه ومش طالبه كتير منك هى اكلات بسيطه اوى
عاوزاه ملوخيه بالارنب
وكمان حمام محشى بس بالارز
وايه تانى يا بت يا مارا افتكرى كده
اه ولا ممكن فراخ مشويه
وصينيه بطاطس فى الفرن
وبصى اقولك على الحلويات بالمرة
لانى طبعا ممنوع منها عاوزاه حاجه بسيطه كده
صينيه كنافه بالمهلبيه
وكمان جلاش
وبلح الشام
وعصير كوكتيل
بس كده
مش كتير عليا صح
لاصلى عامله رجيم
ههههههههههههههههههههههه

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

هههههههههههههههههههههههههههههه

لية زعلانة هو اكلى بيجيب اكتئاب ولا اية يابيكسى اكيد ميدو اللى مزعلك


مافيش غير لونلى اللىقالتى تسلم ايدك ميرسى بجد ولا حد فيكو شكرنى



مساءك عسل يامارا بس مش وايت

دة نورك يا قمر انتى اللى منورة المطبخ عشان كدة بفكر اسيبك تطبخى مكانى

قوليلى بقى يامارا لما انتى كدة عاملة دايت وقاسى امال التفاصة بتكون ازاى

الله يسامحك انا هعيط عايزنى اطبخ كل دة ممكن تساعدينى

انا رايحة اشترى كتاب طنط نظيرة وجاية استننونى مش هتاخر

mara

mara


صباحو سكر يا سماسم
انا اكيد اساعدك عيونى ليكى ياقمر
قوليلى حتخلص الاكل امتى علشان اجى اساعدك واكله
كده انا عملت اللى عليا وزياده
وكمان كده تعب يلا مش مشكله بدل انتى اللى طالبه مساعدتى
ههههههههههههههههههههههههههههههه

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

صباحك فل يا مارا

وبما انك هتساعدينى وهتيجى تاكلى دة اكبر عقاب ليكى

نبدا تحضير الاكل على بركة الله

الملوخية بالارانب دى بعرف اعملها الحمد لله
احنا بنجيب الارانب طبعا بعد مانسلقها بناخد الشوربة بتاعتها ونجيب ملوخية
وبنحضر التقلية وهى عبارة عن سمن وتوم وكسبرة وفى ناس بتحط شوية عصسر طماطم بس انا ل
بنجيب شوية شوربة فى حله على قد ماتكفى عدد الافراد ونغليها وفى الوقت نفسة بتكون التقلية على النار بنحمرها اول ماتغلى الشوربة بنحط الملوخية وتاخد غلوة وحدة تكون التقلية اتحمرت نطشها فى الملوخية بس غلوة وحدة عشان لو غليت كتير الملوخية هتسقط وبلاش لما تخلص نغطيها على طول عشان متسقطش نسيبها شوية
وكمان نصيحه مهمه ممكن نضيف على الملوخية قبل مانحطها فى الشورية بيكربونات برضة عشان متسقطش ويبقى قوامها حلو
وبالهنا والشفا
__________________________________________

الحمام المحشى بالارز
بصراحة عمرى ماعملتة بس بشوف ماما وهى بتعملة

1-نجيب الحمام ونغسله كويس
2- نكون محضرين رز مغسول كويس ومنقوع شوية فى المية
3- بناخد الرز ونحط عليى فلفل وملح وبهارات مع كبد وقوانص الحمام وبنحشى بية الحمام من جوا وكمان بنحشى الحمام بطريقة معينة من فوق بس معرفش ازار
4- لو عندنا ورق فويل ممكن نلف بية الحمام لو معندانش عادى بس عشان الرز مينزلش منة
5-بنحط الحمام فى مية مغلية على النار مع اضافة قليل من الملح والفلفل وطماطمية وبصله
6-بنسب الحمام يستوى وبعدين نطلعه يتحمر فى زيت او سمن او نحطة فى الفرن حسب الرغبة

وبالهنا والشفا

_____________________________________

الفراخ المشوية

بنجيب الفراخ نغسلها كويس جدا ونضفها من جوا ونغسلها بملح ولمون_1

2-بعد كدة بنجيب الفرخة ونشقها بلسكينة من النص بص بالطول بحيث متتقسمش دى لو هنحطها فى صنيةفى الفرن لكن لو هنشويها على الشواية الجريلا هنقطعها اربع اجزاء
3- بنتبل الفراخ بملح وفلفل ولمون وتوابل اللى بنحبها وبمية بصل مفروم وممكن شوية لبن صغيرين جدا وبنسيبها فى التلاجة لمدة يوم لكن لو مستعجلين ممكن نعملها قبلها بساعه
4بعد كدة نجيب الفراخ ونطلعها من الخلطة ونشيل البصل من عليها ونشويها على الجريلا لحد ما تحمر وتستوى ونحطها فى طبق فية بقدونس مقطع
5-لو بقى بنشوى الفراخ فى صنية ممكن منحتاجش للتتبيلة ونبيتها دى طريقة سريعه بنجيب الفراخ مع البصل والتوابل والملح والفلفل وقليل من السمن وشوية مية ونحطها فى الصنية لحد المية ماتنشف والفرخة تستوى وتحمر ونقدمها فى طبق

وبالهنا والشفا

__________________________-

صنية البطاطس الفرن

1_نجيب البطاطس ونقشرها ونقطعها حلقان ونغسلها ونخليها فى طبق شوية
2- نجيب بصل ونقطعه حلقان ونحطفى صينية على النار مع سمن ونحمرة شوية ونحط معاه اللحمة والفلفل الاسود ونشوحهم شوية
3- بعد كدة بيكون عندنا عصير طماطم مجهزينة ونضيفة على البصل واللحمه
4-بعد اضافة عصير الطماطم نحط عليهم توم مقطع او مفروم وتوابل ملح وشطة وكمون
5 - نسيب المطاطم مع البصل والاضافات لحد ما تتسبك بعد كدة بنحط البطاطس ونقلبها ونضيف شوية مية ونسيبها تغلى على النار شوية
6- بعد كدة بنجيب صنية البطاطس ونحطها فى الفرن لحد ماتستوى وتتحمر

وبالهنا والشفا

كل الطبيخ دة بمجهودى الشخصى الحمد لله

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

انا عايز يا سمسمه

اعرف ازاى اعمل كوبايه ميه ساقعه

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه


بس كدة يا فلفل

تجيب كوباية فاضية وتملاها مية وتحطها فى التلاجة هتسقع
تقوم مطلعها من التلاجة تبقى ساقعه وبالهنا والشفا

mara

mara


ميرسى يا سماسم على الاكل الرائع ده
انا على فكرة دورت على كتابك فى السوق لقيته خلص
ممكن تبعى ليا نسخه على الميل
اصل الاكلات عجبتنى اوى

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ورجعت تانى عشان خاطر الست مارا اللى بهدلتنى فى المطبخ انهاردا لما تعبت وهلكت خلصنا الطبيخ

ندخل بقى على الحلويات
_____________________

الكنافة بالمهلبية

1ك الا 1/4كنافه _ كيس نشاء _ كيلو لبن _كوب زبده بلدي
كوب سكر كبير _ كوب ماء _ ليمونه _ 2باكو فانيليا _

طريقة التحضير :
قبل أن نبدأ في ترتيب صنية الكنافه نجهز الشربات
1_ ضعي السكر في إناء
ثم ضيفي الماء

ثم ضيفي اليمون وارفعيها على النار

ولما يصبح له قوم متوسط ضيفي الفانيليا وقلبيها
ودا شكله بعد الانتهاء


نجهز الكنافه بقى
أول شيء جهزي المهلبيه

\
نفذي نفس خطوات الشربات
النشاء ثم اللبن الساقع ثم ضيفي كميه قليله من السكر
وقلبي جميع المكونات لحد يدوب السكر والنشاء
وبعد كدا أرفعيها على النار وقلبيها لحد ما يصبح لها قوام
مثل الارز باللبن
تعالي بقى نجهز الصنيه
أول شيء ضعي الكنافه في إناء وقطعيها قطع صغيره


ذالك قومي بوضع نصف كمية الكنافه في الصنيه
ووزعي فوقها نصف كمية الزبده


بعد كدا ضيفي كمية المهلبيه (( في نصف الصنيه أبعديها عن الاطراف))
وبعد كدا ضيفي باقي كمية الكنافه
وبعدها باقي كمية الزبده البلدي

وبعد كدا ضعيها في الفرن وأنتظري لحد ما تتحمر
تابعيها أول بأول

وبعد التحمير خرجيها وأسقيها الشربات

ولما تبرد قطعيها وبالهناء وشفاء

______________________________________


طريقة عمل بلح الشام


المقادير

2 كوب ماء
½ كوب زيت
½ ملعقة صغيرة ملح
2 كوب دقيق
5 بيض
5 صفار بيض
زيت للقلي
شربات (قطر) بارد

الطريقة

- يُوضع الماء والزيت في وعاء على نار متوسطة حتى الغليان.
- يُنخل الدقيق والملح.
- يُضاف خليط الدقيق إلى الماء والزيت دفعة واحدة مع التقليب جيداُ حتى يتكون عجين ليّن طري لا يلتصق بأطراف الوعاء ، يُرفع عن النار.
- تُضاف البيضة الأولى مع الخفق بشدة حتى يتجانس الخليط ثم تضاف الثانية ويراعى عند إضافة البيض ألا يضاف إلا بعد اختفاء أثر البيضة الأولى حتى ينتهي مقدار البيض ويخفق العجين بقوة بين كل بيضة وأخرى ، ثم يُضاف صفار البيض مع الخفق و حتى نحصل على خليط متجانس.
- يُصّب العجين في كيس حلواني ببلبلة خاصة ببلح الشام.
- يُسّخن الزيت جيداُ.
- يُضغط على الكيس باليد ويقص بلح الشام بالمقص بالقرب من الزيت، يترك حتى يحمر وتكرر العملية مع مراعاة عدم وضع كمية كبيرة من بلح الشام في الزيت مرة واحدة.
- يُرفع من الزيت ويوضع على منشفة ورقية، ثم يوضع في الشربات، ثم يصفى قليلاً.
- يُزين بالشيكولاتة السايحة أو بشقه نصفين و حشوه بالقشدة و تزيينه بالفستق المجروش
وبالهناوالشفا


_____________________________


طريقة عمل الكوكتيل عشان نخلص من عزومة مارا

المقادير:
2 حبة موز
1 حبة كيوي
5 حبات فراولة ()
معلقه كبيره قشطه


كوب لبن

2 كرة آيس كريم
التحضير:
يقشر الموز والكيوي.
توضع الفواكه والآيس كريم والحليب والقشطه في الخلاط، وتمزج حتى يصبح المزيج متكاثفاً ومتجانساً.
يصب في كوب زجاجي،

ويقدم بارداً


.

mara

mara


حبيبتى سمسمه اكلك يجنن ممكن اطلب اكلتين نفسى فيهم ولا ايه
هههههههههههههههههههههههههههههههه

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

مارا بما ان اكلى عجبك

ممكن تشترى الكتاب بتاعى هتلاقية فى كل المحلات بدل ما تدوخينى
وياريت مشوفكيش هنا تانى ال اية اطلب اكلتين

عندك الدليفوى ارحمينى واقفة المطبخ تعبتنى

mara

mara


ههههههههههههههههههههههه
سلامتك من الدوخة يا سماسم
انا كنت بهزر واشوف قوة الصبر عندك

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

كدة بقى خلاص قفلنا المطبخ خلالالالالالالالالالالالالالالالالالالالاص

وانا هختار الشيف زهرة

الرجوع الى أعلى الصفحة  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى