مـنــتدى أصــدقــــــاء فــــلــفـــل
اهلا بك ضيفنا الكريم. يرجى تسجيل الدخول
او إن لم يكن لديك حساب لدينا يمكنك التسجيل فى المنتدى


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

مـنــتدى أصــدقــــــاء فــــلــفـــل
اهلا بك ضيفنا الكريم. يرجى تسجيل الدخول
او إن لم يكن لديك حساب لدينا يمكنك التسجيل فى المنتدى
مـنــتدى أصــدقــــــاء فــــلــفـــل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
مـنــتدى أصــدقــــــاء فــــلــفـــل

مــنـــتــــدى اصـــدقـــــاء فـــــلـــفــــل

تصويت

ما رأيك فى المنتدى ؟؟

عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_rcap0%عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_lcap 0% [ 0 ]
عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_rcap24%عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_lcap 24% [ 11 ]
عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_rcap16%عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_lcap 16% [ 7 ]
عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_rcap22%عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_lcap 22% [ 10 ]
عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_rcap38%عضو فى المطبخ مع فلفل Vote_lcap 38% [ 17 ]

مجموع عدد الأصوات : 45


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

عضو فى المطبخ مع فلفل

5 مشترك

اذهب الى الأسفل  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
المطبخ مقفلش ولا حاجة مفتوح بس كان فية شوية تجهيزات
هى المفروض لبوش كانت اختارت حد بعدها
دلوقتى هنستضيف عضو جديد فى المطبخ وهو



.



.



. فلالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالافل

يلا بقى يا بطل شوق اول اكلة على ذوقك

MENO2010

MENO2010
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

اللة يلا يا عم فلفل اصلى جعان اوى

مستنيك يا غالى

midooo_675

midooo_675

هههههههههههههههههههههههه

مبرووووووووووووووووووك فلفل المطبخ

انا مش هفطر بكره

عشان عايز اتغدى ملوخيه

طريقه عمل الملوخيه بقى يا فلفل

????


زائر

ههههههههههههه ازا فلفل هو الشيف

يعنى اكلنا

على العموم ربنا يستر

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

فلفل انت هربت من المطبخ ولا ايه احنا منتظرينك جعانين

لو سمحت ممكن تطبخلى طاجن باميه

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

ههههههههههههههههههههههه

ده من امتى ده ؟؟


طيب انا هاعمل ملوخيه فى الاول

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

طاجن البامية باللحمه الضانى اكله لذيذة وهتعجبكم
المقادير:
كيلو لحم ضاني ** كيلو الا ربع بامية

ملعقة وربع ثوم مفروم كبيرة

زيت اوسمن للتحمير ** كوب كبير من عصير الطماطم

3 كوب من مرقة اللحم الضاني

ملح فلفل اسود وتوابل زى ما تحب

**الطريقة:-

يسلق اللحم الضانى نصف تسوية ويترك جانبا

نقوم بتجهيز البامية للطبخ بغسلها وتقليمها او باميه (جاهزة) تحمر

البامية بالسمن لمدة خمس دقائق على النار وتترك جانبا ثم

نضع السمن فى الطاجن ثم نضيف له الثوم ويحمر

حتى يصبح ذهبى اللون ثم

نضيف له عصير الطماطم ويترك على النارحتى الغليان

بعض الوقت ثم نضيف له مرقة اللحم الضانى ويترك

على النارمرة اخرى

ثم نضيف له الملح والفلفل الأسود وزى ما تحب توابل

ثم نضع به البامية المجهزة من قبل واللحمه ويترك على

نارالبوتجازحتى الغليان ثم يوضع بالفرن لمدة 10 ساعات

عشان يتحرق تقومو ترموه وتشتروا جاهز

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ويقدم بصحة وهنا

يا رب تعجبكم
******************

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

هههههههههههههههههههه

ملوخيه من كتاب نظيرة


انا مره واحده بس اللى عملت فيها ملوخيه


كنت فى بيت خالى وابن خالى قلى عايزين ملوخيه

قلتله بلاش نطلب ديلفرى

انا هاعملك ملوخيه هههههههههه


هوا انا بقا ايه رحت جايب حله صغيره كده

وحطيت فيها شوربه

ولما بقت تغلى كتييييييييييير

رحت جايب الملوخيه هى اصلا كانت جاهزه اصلا

بعدين حطيتها فى الشوربه

ورحت حاطط ملح وفلفل والبهارات دى يعنى


وفضلت اقلبها بقا

ورحت جايب توم ومقطعه وحمرته كده فى طبق مع سمنه طبعا

وبعدين رحت حاطه على الملوخيه

وراحت عامله تششششششششششششششششش


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بس طلعت خفيفه


انا عملتها كده اوعو حد يضحك عليا اوك؟

MENO2010

MENO2010
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

هههههههههههههههههههههههه

وابن خالك طبعا راح على الدكتور جالة تلبك معوى هههههههههههه

????


زائر

هههههههههههههه


هات طريقة البرياني

انا بحب الرز

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

هههههههههههههههههههههههههههههههه

فلفل انت فظيع فظيع فى المطبخ بس شكلك ناقل طريقة عمل البامية انا بفكر نعمل هنا عربية اسعاف مجهزة

ممكن طريقة عمل المقلوبة

Admin

Admin
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

حاضر حاضر

باميه وملوخيه وبريانى ومقلوبه

ايه العيال المحرومه دى

https://flfl.ahlamontada.com

????


زائر

حضرلك الخير يا فلفل

عايزين ناكل اكل

مش ناكل كلام

يلا بئا

midooo_675

midooo_675

فلفل معاد الغدا قرب عايزين ناكل هم هم هم

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

pixy كتب:هههههههههههههه


هات طريقة البرياني

انا بحب الرز



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

خطوات بالصور لبرياني اللحم



المقادير :


2 كيلو لحم .
6 أكواب رز .
4 طماطم .
3 بصلات .
3 بطاطس .
معجون طماطم - زبادي .
زعفران
بهارات


الطريقة :



1- يقطع اللحم الى قطع صغيرة ويغسل

2- يغلي اللحم لمدة 45 دقيقة , يضاف

الملح , الفلفل , والليمون .

( تاكدي من ازالة الفقاعات التي تتجمع

في الاعلى )


3- بينما يغلي اللحم , تقطع الخضروات

الى قطع صغيرة

4- يغسل الرز ويترك جانبا .

5- في هذه الاثناء يكون اللحم جاهزا .

6- يحمر البصل حتى يصبح لونة ذهبيا

7- يضاف اللحم ويخلط مع البصل .

8- تضاف الى البصل واللحم كل من :

3 ملاعق صغيرة بهارات , 2 ملعقة من الكركم

ملعقة واحدة صغيرة من الفلفل الاحمر ,

وملعقة واحدة صغيرة كزبرة .

9- يضاف الزبادي ويخلط

10- ثم يضاف البطاطس



11- ثم تضاف الطماطم المقطعة .

12- تضاف بقية الخضروات وتخلط .


13- يغطى الخليط في القدر ويترك لمدة 5 دقائق .

- يضاف معجون الطماطم ,ويخلط ثم يترك

مغطيا لمدة 10 دقائق

14- خلال هذه الفترة , يسلق الرز حتى يكون

نصف نضج


16- ضع نصف الرز في وعاء اكبر .

17- ثم ضع خليط اللحم فوق الرز .

18- ضع نصف الرز الاخر فوق الخليط .

وهكذا سيكون لديكي ثلاث طبقات فوق

بعض الرز ثم اللحم ثم الرز .

ثم اضيفي الزعفران المنقوع

على سطح الرز

19- يغطى القدر بالالمنيوم يطبخ لمدة

( 10 - 20 دقيقه ) على نار هادئة .


20- عندما ينضج الرز يغرف الاكل في الاطباق

مع اضافة شرائح البصل المقلي وبيض مسلوق


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبا الهنا والشفا

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

سمسمه كتب:هههههههههههههههههههههههههههههههه

فلفل انت فظيع فظيع فى المطبخ بس شكلك ناقل طريقة عمل البامية انا بفكر نعمل هنا عربية اسعاف مجهزة

ممكن طريقة عمل المقلوبة


المقادير: 3كوب اْرز
3طماطم
4باذنجان
3بصل
كوب حمص
ملح وفلفل اْسود
2ملعقة كبيرة كركم
بصلة صغيرة مقطعة
عدد 6فصوص ثوم.
ملعقة صغيرة سمن

التحضير: 1ـيقطع الباذنجان الى شرائح ويقلى فى الزيت.
2ـوتقلى فصوص التوم.
3ـتقطع البصل حلقات ويقلى اْيضا فى الزيت.
4ـتقطع الطماطم الى ترانشات.
5ـيغسل الاْرز نصفيه من الماء ونضع عليه الحمص والتوم والبصلة المقطعة صغيراوملعقة السمن والملح والفلفل والكركم ونقلبهم مع بعض.

الطبخ: 1ـنحضر الحلة ونضع فى قاعها شوية زيت ورشة خفيفة من الاْرز.
2ـنرص حلقات الطماطم الاْول ثم البصل ثم الباذنجان واْخيرا الاْرز المخلوط معه الحمص والتوم .
3ـونضع شوية ميه اْو شوربة.
4ـنضعها تغلى ثم نهدى النار حتى يستوى الاْرز
5ـثم نتقلبها عند التقديم.وتقدم مع فراخ اْولحمة.

ملاحظات: ممكن نضع فى قاع الحلة لحمة بس تكون نصف سوا اْو قطع فراخ.
اْيضا البعض يضيف حلقات بطاطس وفلفل رومى.
والبعض يدوب الكركم فى الاْخر مع الميه اْو الشوربة وبيطلع لونها اْصفر.

????


زائر

يسلمو ايديك شيف فلفل

هههههههههههههه

ممكن حلويات؟؟؟؟

وربات بالقشطة بعد ازنك

حبااااااااااااااب

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

pixy كتب:يسلمو ايديك شيف فلفل

هههههههههههههه

ممكن حلويات؟؟؟؟

وربات بالقشطة بعد ازنك






السلام عليكم

وربات بالقشطة سهلة ولذيذة وسريعة

المقادير :

- عجينة جلاش 400جم (10*10)
- زيت دوار الشمس
- فستق
- قطر ( شيرة )


القشطة :
1 كوب حليب بودر
3 كوب ماء
2 ملعقة أكل نشا
2 ملعقة أكل سكر
1 ملعقة صغيرة ماء زهر

الطريقة :

- تخلطين مقادير القشطة مع بعض (ما عدا ماء الزهر) ثم تطهي علي النار
مع الخلط المستمر حتي تغلي ويغلظ قوام القشطة ثم يضاف اليها ماء الزهر
ثم تترك حتي تبرد 0
- تؤخذ كل 9 قطع من الجلاش مع بعض ويدهن بالزيت بين كل 3 شرائح ثم
يوضع مقدار ملعقة أكل من القشطة علي السطح ثم تطوى علي شكل مثلث
ثم تمسح بالزيت وتصف في صينية مدهونة 0
- تخبز الوربات في الفرن ساخن حتي تتحمر ثم يسكب مقدار ملعقتي أكل
قطر علي كل قطعة وتزين بالفستق 0

وبالعافية واعطوني رايكم00

midooo_675

midooo_675

على ضمنتك يا فلفل الاكل ده

????


زائر

يا ابنى بقولك بالقشطة

بالقشطة

ما بحبهاش بالفستق الحلبي

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

هههههههههههههه

سلامه نظرك يا أنسه بيكسى



والله بالقشطه راجعى الوصفه كمان مره

????


زائر

ههههههههههههه

لالالالالالالالالالالالالالا

انت كنت كاتبهن بالحبر السري

او الله اعلم

مو انت ادمن بتضيف على كيفك؟؟؟

بركي كتبتهن بعدين

انا اول شي ما شفت

هه

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

لا والله انا ما ضفت ولا شى


انتى الى واضح انك ما قريتى شى

كلمه قشطه مكتوبه حوالى 5 مرات

عشان كده سلامه نظرك

????


زائر

ليش بدي اقرا؟؟؟

المهم اكل ههههههههههه

و سلامتك

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

اه صحتين

????


زائر

شكرا

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

عفوا

سمسمه

سمسمه
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

تسلم الايادى يا فلافل


جوعتنى وانا محرومةمن الاكل

فلفل

فلفل
إدارة المــنـتـدى
إدارة المــنـتـدى

طيب مين الطباخ بعدى؟

اصل انا طلبونى طباخ الريس

الرجوع الى أعلى الصفحة  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى